Liceul ,,Sever Bocu”prezent la EPTO

EPTO (European Peer Training Organisation) promovează și dezvoltă peer treningul pentru ca tinerii din Europa să-și îmbrățișeze diferențele și să își descopere potențialul unic.

Obiectivele acestui proiect sunt de a forma noi peer traineri și de a educa tinerii în legătură cu diversitatea și anti-discriminarea.

Participanții vin din diferite țări, cum ar fi: Macedonia, Portugalia, Slovenia, Serbia și România. Din grupul participanților din România a făcut parte și Miculiț Raluca, elevă în clasa   a XI-a A la Liceul „Sever Bocu” Lipova. Aceasta a avut ocazia de a participa la cursuri de pregătire pentru peer traineri, dar și la unele activități de învățare despre discriminare și diversitate. Activitățile au fost distractive și interactive, participanții având ocazia să-și spună punctul de vedere și să lucreze împreună. „Unele activități m-au ajutat să ne cunoastem mai bine, sau ne-au provocat să formam o echipă. Majoritatea dintre noi fiind tineri, s-a format repede o conexiune. Informatiile pe care le-am învățat le pot aplica în viața de zi cu zi.”, declară reprezentanta Lipovei la acest proiect, Miculiț Raluca. Activitățile proiectului au avut loc în Struga, Macedonia, în perioada de 8-13 octombrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.