Proiect educativ desfășurat de elevii clasei a V-a

„Împreună în spiritul Crăciunului”

Educația non-formală deși privită superficial sau cu neîncredere de către unii părinți, are rol important în formarea și dezvoltarea personalității copiilor. Este cea mai nouă abordare a învățării prin activități plăcute și motivante. Avantajele sale multiple înglobează bifarea tuturor deprinderilor specifice sistemului tradițional de învățământ, cu un aport suplimentar de abilități câștigate în condițiile unei libertăți de exprimare maxime.

Descoperirea și dezvoltarea abilităților pentru lectura și exprimarea emoțiilor, gândurilor în scris este posibilă și printr-o vizită la biblioteca județeană unde persoane calificate știu să stimuleze elevilor de vârstă mică, clasa a V-a, interesul pentru lectură, chiar pentru scris. Astfel doamna Blaga Mihaela de la Biblioteca Județeană după ce a prezentat succint ideile motivaționale din cărțile specifice vârstei, i-a introdus pe copii într-o atmosferă de poveste apoi a dat startul atelierului de creație de povești. Poveștile create cu copii au întotdeuna un mesaj pozitiv, stimulant, care să ajute creonarea unui caracter frumos atât copilului creator cât și celui care a ascultat povestea.

Activitățile din cadrul proiectului „Împreună în spiritul crăciunului” desfășurate de elevii clasei a V-a împreună cu dirigintele lor, prof. Buzgău Dorin, alături de unii părinți ai elevilor au adus un plus de bucurie înainte de vacanța de iarnă tuturor celor implicați.

Director,
Prof. Oviduța Berindei

« de 2 »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.