Amintiri din refugiul Stranaşa

Acum că în sfârșit vremea era frumoasă, noi, elevii clasei a VI-a A, împreună cu domnul diriginte, am prins curaj și ne-am hotărât să mergem într-o mică excursie în Conop la Refugiul Stranașa.
La ora 8 jumătate, ne-am adunat toți în fața școlii, 19 elevi și 3 adulți, foarte emoționați și încântați, vorbind doar despre cum o să fie acolo. Înainte de plecare, s-a citit și semnat regulamentul, un act obișnuit și foarte important.
Am mers cu microbuzul școlar jumătate de drum, pentru că era foarte abrupt drumul, microbuzul nu a mai putut sa urce, iar noi a trebuit să o luăm la pas printr-o pădure.
Ajungând la refugiu, am fost cazați într-o casă țărănească, unde am putut experimenta pe propria piele, cum trăiau bunicii și străbunicii noștri acum zeci sau chiar sute de ani.
La intrare ne-au întâmpinat stăpânii casei împreună cu animalul lor, un şarpe mare și negru.
Peisajul ne-a lăsat muți de uimire pe toți elevii, inclusiv pe părinții care au participat la acestă ieșire.
Apoi am coborât să ne luăm apă de la izvor şi s-au început şi pregătirile pentru gulaş și focul de tabără.
În timp ce domnul diriginte poza peisajele zonei și jocurile noastre, noi profitam din plin de aerul curat și de libertate.
La lăsarea nopţii am avut parte de un foc de tabără nemaipomenit de arzator si frumos! Către miezul nopţii, am intrat în casă, pentru că se lăsa frigul. Noi nicidecum nu am dormit, ci am spus glume, poveşti de groază şi ne-am jucat.
Dimineaţa venind, domul diriginte ne-a chemat să mâncăm şi să ne pregătim de plecare.
Gulașul delicios la ceaun preparat de domnul Nădășan, focul de tabără maiestuos făcut de domnul Pop, glumele și poveștile, drumețiile care ne-au facut să uităm de tehnologie, de civilizație, chiar și de timpul care zbura atât de repede.
La întoarcerea spre casă, am putut admira mușuroaiele gigantice (protejate de lege) și micile vietăți, plante și ne-am putut lăuda cu o vreme pe cinste! Ajunşi într-un părculeț din Conop, unde am petrecut jumătate de oră, am început să ne jucăm, supravhegaţi de ochii vigilenţi ai părinţilor. Plecarea a fost din gara Conop, în jurul orei 18:00.
În Lipova am ajuns într-un timp chiar foarte scurt, iar fiecare a mers acasă, cu multe întâmplări și gânduri frumoase de povestit părinților.
Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă aceasta excursie!

Articol realizat de: Buda-Oneșan Emanuele,Drăgoi Adelin Sorin şi Căldăraş Florentina elevi în clasa a VI-a A

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.