Inaugurarea firmelor de exercițiu la Liceul „Sever Bocu” Lipova

Educația antreprenorială este unul din obiectivele urmărite la clasele de economic și comerț, în acest sens, în data de 21.11.2017 la Liceul „Sever Bocu” a avut loc inaugurarea firmelor de exercțiu Selectro-Mobi coordonată de către profesor Angheluș Emanuela, această firmă fiind preluată de elevii clasei a XI-a C și CosmoVest preluată de elevii clasei a XI-a A și coodonată de către profesor Berzovan Corina.

Metoda de învățare – firmă de exercițiu este o metodă modernă de învățare și de asemenea foarte interesantă. În cadrul căreia elevii sunt încântați să învețe cum să managerieze activitatea în cadrul unei firme, întocmesc documentele necesare înființării unei firme pe care apoi le înregistrează la Registrul Comerțului urmând astfel pașii legali în deschiderea unei firme.

O dată ce documentele au fost întocmite și acceptate în rețeaua firmelor de exercițiu, elevii își pregătesc materialele publicitare cu ajutorul cărora își vor promova firma în cadrul târgurilor de exercițiu la care vor participa.

Anul acesta la inaugurarea firmelor de exercițiu au participat:

Școala Gimnazială „Teodor Păcățean” Ususău, Școala Generală „Adam Muller Guttenbrunn” Zăbrani, Școala Gimnazială Chesinț, Școala Generală Păuliș, Școala Gimnazială Bârzava, Școla Gimnazială „Patrichie Popescu” Bata.

De asemenea doamna director Berindei Oviduța și elevii claselor a XII-a au prezentat rezultatele obținute în cadrul proiectului Erasmus proiect de mobilitate pentru formare profesionala în Cipru și Portugalia o experiență extraordinară de dezvoltare profesională și personală pentru elevii și profesorii care au luat parte la acest proiect.

Prof. Angheluș Emanuela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.