NU drogurilor și violenței!

          Sociologul şi criminologul italian Luca Vincenti autorul cărții  „Bandele de stradă” alături de reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au fost prezenți vineri, 4 mai în mijlocul elevilor de la Liceul „Sever Bocu” din Lipova în scopul prevenirii și informării elevilor atât asupra faptelor antisociale cât și asupra consumului și traficului de droguri precum și a consecințelor acestora.

          Sesiunea de informare a constat în dialoguri deschise și recomandări precum și în vizionarea unor materiale educative cu privire la consumul de droguri și impactul acestora asupra tinerilor. Sociologul Luca Vincenti a explicat atât pericolele cât și fenomenul de „bandă” precum și implicațiile acestuia, elevii fiind deschiși dialogului și punând o mulțime de întrebări. Agenții de  poliție Claudia Iuga și Tocan Ciprian au dezbătut interactiv cu elevi aspecte privind violenţa – cauze, consecinţe – elevii având  sarcina de a identifica situaţii şi circumstanţe, ipotetice sau întâmplate, accentul fiind pus pe modalitatea de soluţionare a conflictelor.

          Atmosfera a fost calmă, destinsă , elevii manifestând un real interes față de subiectele prezentate și cu siguranță mai responsabili pe viitor in ceea ce privește alegerile făcute.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.