Importanța reciclării. 

Tu știi de ce e important să reciclezi?

            Auzim peste tot de reciclare. Reciclarea este procesul de reutilizare a materialelor și produselor învechite pentru crearea altora, fără apelarea la materii prime noi, reducând considerabil consumul de energie necesar extragerii materiilor prime, respectiv distrugerii deșeurilor de orice fel.
           Materialele reciclabile provin din mediul industrial, birouri sau locuințe, constând din hârtie, plastic, sticlă, metal și materiale textile.
           Poate că nu ne dăm seama sau nu ne interesează dar anual oamenii produc zeci de tone de gunoaie care sunt depozitate fie în gropi speciale,care sunt apoi acoperite cu pământ,fie aruncate în mări si oceane,fie incinerate. Desigur, gunoaiele degradeaza solul in zonele in care se afla depozitate,au efecte grave asupra faunei acvatice iar gazele care se produc prin incinerarea lor sunt foarte toxice….asadar efectele sunt dezastruoase si duc la poluare. Insa,intotdeauna exista o alternativa,trebuie doar gasita solutia cea mai eficienta.

          Reciclarea are un impact pozitiv atât asupra mediului înconjurător, cât si asupra oamenilor. Este una dintre cele mai ușoare și eficiente acțiuni pe care le putem face pentru a ne asigura o viată mai bună.

        Elevii Liceului Sever Bocu învață despre reciclare și ne arată cât este de utilă și benefică. În cadrul orei de protecția consumatorului  sub îndrumarea d-nei prof. Angheluș Emanuela, aceștia au realizat diverse obiecte din materiale reciclabile pe care le-au prezentat colegilor.

         Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.