Liceului ”Sever Bocu” liceu acreditat ERASMUS

Liceul „Sever Bocu” a primit acreditarea Erasmus+ în cadrul apelului de Proiecte de Acreditare -proiecte de mobilitate în domeniul VET (formare profesională) , în urma unei candidaturi depuse în luna octombrie 2021.

            Acreditarea Erasmus reprezintă instrumentul prin care organizațiile și instituțiile acreditate de către ANPCDEFP (Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale) pot participa într-un mod continuu în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, oferindu-le anual acces simplificat la finanțare în cadrul Acțiunii-cheie 1, proiecte de mobilitate.

Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că organizația aplicantă este capabilă să implementeze un plan de dezvoltare strategică pe termen mediu sau lung. Pentru aceasta, organizația candidată elaboreaza un plan de punere în aplicare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, denumit Plan Erasmus, ca parte a unui efort organizațional mai amplu de a-și gândi strategic dezvoltarea.

După două proiecte Erasmus + implementate cu succes prin munca depusă de profesori și sprijinul consiliului local Lipova,  liceul lipovan intră în marea familie a școlilor care își pot perfecționa profesorii și elevii accesând fonduri europene.

Beneficiarii direcți ai acestei acreditări vor fi profesorii și elevii instituției de învățământ, care, pe parcursul următorilor 5 ani,precum și absolvenții claselor a VIII-a care optează pentru specializările liceului,  vor urma stagii de pregătire sau job shadow desfășurate în state europene, pentru a fi la curent cu ultimele tendințe în educația secolului XXI sau pentru a-și dezvolta competențele de comunicare în limbi de circulație internațională.

Conducerea Liceului ”Sever Bocu”  transmite succes tuturor profesorilor și elevilor ce vor contribui la implementarea proiectelor și realizarea mobilităților cu elevii liceului din clasele IX-XII.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.