POVESTE CU MIROS DE PÂINE

              Prin Legea nr. 66/2019 s-a instituit ziua de 11 martie ca „Ziua Națională a Meseriilor“. Ea este  celebrată ca zi de sărbătoare națională, lucrătoare şi constă în evenimente educaționale pentru promovarea învățământului profesional și tehnic, precum și a meseriilor.

             Legea mai prevede că în perioada de 30 de zile calendaristice anterioare Zilei Naționale a Meseriilor, Ministerul Educației, inspectoratele școlare și instituțiile de învățământ trebuie să organizeze, în parteneriat cu operatorii economici interesați, campanii de comunicare publică pentru promovarea învățământului profesional și tehnic, precum și a meseriilor.

          Elevii clasei a VIII a din cadrul Liceului Sever Bocu, coordonați de d-na prof. Angheluș Emanuela, au avut o experiență de neuitat la SC STACO SRL. D-nul Stăncioiu Timone, gazda noastră, ne-a primit cu multă căldură și entuziasm pentru a ne  împărtăși din experiența dumnealui de anteprenor. Chiar de la intrarea în brutărie, am fost  întîmpinați cu brânzoaice calde și miros îmbietor, care ne-au făcut să ne acomodăm cu atmosfera din fabrică.

        Sub atenta îndrumare a d-nului Stăncioiu s-a pornit treaba. Totul într-o ambianță bună, degajată, prietenească, cu multă voioșie. Toți  ar vrea să știe câte puțin din tainele plămădirii pitei așa ca odinioară: din trei ingrediente simple: apă, făină, sare. Aaaa, de fapt, sunt patru: mai trebuie suflet. Și atât. Nici nu e nevoie de mai mult. Am parcurs toate etapele necesare obținerii aluatului care mai apoi a fost modelat de fiecare elev sub supravegherea atentă a d-nului Stăncioiu. Să nu care cumva să credeți că atmosfera era ca la școală. Da, s-au învățat lucruri noi, au fost furnizate informații extrem de utile, variate, interesante, dar totul într-o manieră apropiată, deschisă, plină de snoave, râsete.

           Cel mai apetisant parfum este unanim recunoscut ca fiind aroma de pâine proaspăt scoasă din cuptor. Gustul de pâine coaptă, proaspăt scoasă din cuptor, rămâne impregnat toată viața în memoria noastră.

            Vrem să aducem mulțumiri d-nului Stănciou Timone  pentru această experiență minunată,  un model de om, de  anteprenor implicat în proiectele liceului nostru, gata oricând să ne ajută și să ne sprijine în toate activitățile. Vă mulțumim, și aveți  tot respectul nostru!

                                                                 Director,

Prof. Corina BERZOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.