ÎN SPIRITUL SĂRBĂTORILOR PASCALE

               Cozonac proaspăt scos din cuptor ne aduce aminte, de cele mai multe ori, de copilărie și de momentele petrecute alături de familie. Acum, de Sfintele Sărbători Pascale, cozonacul este printre cele mai importante preparate de pe masă. Nu contează numai aspectul, ci contează să fie pufos și să aibă și o umplutură delicioasă.

             Arta de a face cozonaci e la fel de frumoasă ca oricare altă artă. Cozonacul este special. E făcut cu multă sudoare și talent. Tradiția românească spune că dacă ai cozonac pe masă înseamnă că sărbătorești.

            Elevii clasei a IX a A, însoțiți de d-na prof. diriginte Simona Constantinescu, au făcut o vizită la SC STACO SRL. D-nul Stănciou Timone, gazda noastră, ne-a primit, ca de fiecare dată, cu multă dragoste și, binențeles, cu nelipsitele brânzoaice. Primirea fiind făcută, ne-am apucat de treabă.

            Materiile prime și auxiliare, folosite în rețetele de fabricație a produselor de patiserie, au o deosebită importanța deoarece calitatea produselor finite este influențată, în primul rând, de calitatea materiilor prime, de modul cum acestea sunt depozitate și păstrate, de modul de pregătire a acestora pentru procesul de fabricație, ne povestește d-nul Stăncioiu.

           Urmând sfaturile gazdei noastre, am trecut la frământarea aluatului pentru cozonaci. Elevii au dat dovată de multă dibăcie, atât fetele cât și băieții au frământat, au întins aluatul, au umplut și au împletit cu migală cozonacii. Rezultatul a fost peste așteptări, cozonacii  epuizându- se foarte repede. Experiența a fost deosebită!

 Mulțumim pe această cale d-nului Stăncioiu pentru implicarea în proiectele liceului noastru, pentru răbdarea de care dă dovadă și pentru dragostea față de copii.

                                                                                                                      Director,

                                                                                                            Prof. Corina BERZOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.