ZIUA PORȚILOR DESCHISE LA LICEUL ,, SEVER BOCU” LIPOVA

        Orientarea școlară și profesională a absolvenților claselor a VIII-a ,din zona Lipova, este o preocupare importantă a școlilor gimnaziale în vederea luării deciziei corecte pentru alegerea liceului potrivit. Cu acest prilej peste 100 de elevi însoțiți de profesori, au răspuns invitației noastre de a vizita Liceul  ,,SEVER BOCU” Lipova, luni, 11 Aprilie 2022. Ziua Porților Deschise a reprezentat o incursiune în lumea cunoașterii, dar și de cunoaștere a bucuriei de a fi licean.

          Evenimentul a creat cadrul unui dialog deschis între elevii liceului nostru, profesorii și elevii școlilor participante. Am avut oaspeți din 5 școli gimnaziale din împrejurimile Orașului Lipova: Școala Gimnazială Adam Muller Guttenbrun Zabrani – Chesinț, însoțiți de doamna prof. Nina David, Școala Gimnazială Păuliș, însoțiți de domnul director Nicoară Florin, Școala Gimnazială Cicio-Pop Conop, însoțiți de doamna profesoară Coman Florentina, Școala Gimnazială Teodor Păcățianu Ususău, însoțiți de domnul profesor Teodorescu Gabriel și a Liceului Atanasie Marienescu Lipova însoțiți de doamnele profesoare: Iovescu Corina, Truț Daniela, Maier Claudia, Boja Ioana și Butaciu Carmen.

         Liceul nostru promovează Educația pentru Anteprenoriat și ne pregătim elevii pentru a face față provocărilor viitorului într-o societate concurențială. Domnul profesor Dincă Eugen a prezentat  activitățile elevilor noștri în stagiile de practică desfășurate prin Proiectele Erasmus în Spania , Liceul ,,Sever Bocu fiind liceu acreditat Erasmus.

            Elevii sunt atrași de modul interactiv de învățare și evaluare prin joc, prin tablele interactive, doamna profesor Vancu Cristina provocându-i să participe la o lecție interactivă de limba și literatura română.

           Doamna profesor Ocneriu Georgeta le-a vorbit elevilor despre munca în cadrul firmei virtuale, prin care elevii pot să exerseze înființarea unei firme, precum și tranzacțiile realizate cu ajutorul documentelor contabile. Elevii au vizitat și laboratorul de biologie, unde doamna profesor Berindei Oviduța le-a prezentat dotările laboratorului, doamna profesor Constantinescu Simona a invitat elevii în laboratorul pentru ,,Calitatea produselor și serviciilor   prezentându- le  proiectele realizate de către elevii noștri.

           Momentul final al întâlnirii a fost marcat prin discuții libere între elevii noștri și elevii oaspeți , dar binențeles cel mai fericit moment a fost plăcerea de a servi împreună din bunătățile pregătite cu drag de gazde. Această activitate a fost coordonată de către doamna profesor Angheluș Emanuela.

             Conducerea liceului aduce mulțumiri tuturor cadrelor didactice participante, directorilor școlilor participante și nu în ultimul rând elevilor și părinților liceului nostru pentru implicarea în acest eveniment.

                                                                                                Director,

                                                                                    Prof. Corina BERZOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.