Let’s Do It, Romania!

Activitățile acestui proiect național sunt create cu scopul de a contribui la o țară în care oamenii se implică și sunt parte din schimbarea pe care și-o doresc, au capacitatea de a trece de la vorbe la fapte cu dorința de a deveni la rândul lor inspirație pentru ceilalți. Învățăm copiii să fie responsabili față de resurse, cunoscând impactul extrem de nociv al peturilor și altor deșeuri aruncate la întâmplare. Lipova se poate schimba doar cu fapte, nu cu vorbe!

         Cu tristețe constatăm cantitatea de peturi, sticle, pe malul Mureșului mult mai mare decât anul trecut.

         Gradul de educație al populației se măsoară și în capacitatea de a-și însuși un comportament responsabil faţă de mediu, ceea ce înseamnă respect pentru creația divină a naturii implicit pentru propria persoană. A trece pe lângă gunoie cu nepăsare este ca și cum am trece pe lângă un om bolnav fără să ne pese. Stimați cetățeni NATURA este vie! Elevii nu sunt „gunoierii” orașului cum prost înțeleg anumiți adulți, ei chiar înțeleg ce fac, binele făcut naturii este un bine făcut nouă, pe lângă aspectul estetic al orașului.

         Realizând aceste activități an de an de mai bine de 30 de ani, observând înrăutățirea situației indeosebi în ultimii ani, mesajul cadrelor didactice participante la activitate:Angheluș Emanuela, Berindei Oviduța Constantinescu Simona, Dincă Eugen, Marcu Larisa, Miu Ofelia, Ocneriu Georgeta, Șimăndan Daiana,Tusa Corina, precum și al elevilor participanți, clasele: VA, VIB, VI A, VIIA, VIIIA, IX A, XA, XI A, de la liceul nostru este următorul:

         Asteptăm și  implicarea autorităţilor locale pentru aplicarea de măsuri şi sancţiuni, îmbunătăţirea sistemului de management al deşeurilor, precum şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa adoptării unui comportament responsabil faţă de mediu.

         Mulțumim tuturor participanților și domnului Stăncioiu Timone care a oferit copiilor participanți croasante cu ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.