Vrei să devii antreprenor?

           Dacă ar fi să îi dăm o definiție simplă, un antreprenor este o persoană care începe o afacere nouă și care suportă riscurile și responsabilitățile acelei afaceri. Se concentrează pe găsirea unei oportunități profitabile și umple un posibil segment gol de pe piață.

Ce este antreprenoriatul?

            Conform literaturii de specialitate, antreprenoriatul este o disciplină și totodată reprezintă practica înființării de noi organizații sau revitalizarea organizațiilor ajunse la maturitate.

            Pentru a înțelege mai bine acești termeni elevii clasei a IX a A ai Liceului ,,Sever Bocu,, în cadrul modulului de specialitate ,,Economia întreprinderii” au  înfințat o firmă de exercițiu având ca și obiect de activitate  ,,Comercializarea produselor cosmetice”. Pentru a fi angajați  în această firmă au participat la interviul de angajare. Fiecare elev și-a întocmit CV -ul în funcție de postul dorit în firmă.

            Chiar dacă era o simulare a unui  interviu de angajare emoțiile elevilor  fost foarte mari răspunsurile date  au arătat gradul de implicare în activitate, dar au  și stârnit de multe ori hohote de râs.

            Felicitări pentru seriozitate, implicare și dorința voastră de cunoaștere!

                                                                                                       Prof. Corina Berzovan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.