5 Decembrie – Ziua Internațională a Voluntariatului

                              

            A fi voluntar este o onoare! Este deviza cu care elevii clasei a XI-a A de la liceul Sever Bocu au pornit la drum în această activitate care exprimă empatie, altruism, generozitate, dăruire și omenie. Alături de elevii celorlalte clase ale liceului nostru ei au participat de nenumărate ori la acțiuni de voluntariat, dezvoltând astfel capacitatea de înțelegere și ajutorare a celor aflați la un moment dat al vieții în situații dificile, dar și capacitatea de a înțelege strigătul disperat de ajutor al mediului înconjurător și al planetei care este casa noastră, a tuturor. Astfel, sub îndrumarea coordonatorilor SNAC prof. Ocneriu Georgeta și prof Angheluș Emanuela, au participat la ecologizarea râului Mureș și a împrejurimilor orașului Lipova, la colectarea de legume și fructe cu ocazia Săptămânii fructelor și legumelor și cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Paște când elevii nostri au donat pachete conținând articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, fructe, dulciuri, rechizite și jucării pentru copiii din familiile defavorizate.

            Cu ocazia sărbătoririi acestei zile, a voluntariatului și a voluntarilor de pretutindeni, eleva Breha Crina din clasa a XI-a A a realizat o planșă în care a precizat în câteva cuvinte importanța activității de voluntariat, satisfacția pe care o aduce celor implicați în astfel de acțiuni și a postat cateva imagini de la activitățile de voluntariat desfășurate de către elevii Liceului Sever Bocu Lipova.

            Le mulțumim tuturor pentru participare, implicare și determinarea de care au dat dovadă și sperăm că aceste deprinderi dobândite în cadrul activităților de voluntariat desfășurate pe parcursul anilor de liceu să fie utilizate pe tot parcursul vieții pentru binele semenilor și al comunității din care fac parte.

                                                                                                             Prof. Ocneriu Georgeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.