COMEMORARE ,,SEVER BOCU”, 2023

Sever Bocu s-a născut în 18 noiembrie 1874 în localitatea Șiștarovăț, județul Arad, și a decedat la data de 21 ianuarie 1951.

            A fost un politician român, economist, redactor la ziarul „Tribunaˮ din Arad. În perioada interbelică a înființat la Timișoara cotidianul „Vestulˮ. Datorită faptului că Sever Bocu este patronul spiritual al școlii noastre, am comemorat împreună cu elevii noștri într-un cadru științific, în cea mai potrivită locație, Muzeul Orășenesc Lipova. Muzeul a fost casa acestei mari personalități, casă pe care a moștenit-o nepotul plecat în America și care a lăsat-o moștenire comunității lipovene, cu precizarea să fie muzeu. De asemenea, a transformat localitatea Lipova în oraș și a construit și clădirea primăriei, fiind cea mai importantă personalitate din orașul nostru.

            Sever Bocu a fost una dintre victimele comunismului, fiind și deținut politic la închisoarea din Sighetu Marmației.

Elevii noștri de gimnaziu s-au bucurat că fac parte din această colectivitate, au aflat mai multe lucruri despre patronul spiritual al școlii noastre, fiind informați de către gazda noastră muzeograf, dna. Corina Dubeștean, căreia îi mulțumim pe această cale.

            Elevii de gimnaziu au fost însoțiți de către dna. director Corina Berzovan, dna. prof. Alina Găluțiu și dna. prof. Andreea Boroica.

                                                                                                    prof. Alina Găluțiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.