28 februarie, Ziua Protecției Civile în România!

              90 de ani de la înființarea structurilor de apărare civilă

           Conceptul de protecţie civilă se referă la ansamblul sistemelor, structurilor şi resurselor gestionate de guverne şi care sunt orientate spre protejarea populaţiei non-combatante, în principal în caz de dezastre naturale şi tehnologice. Această definiţie este valabilă în special în arealul geografic al Uniunii Europene.

                România a realizat, în 2004, un proces de reformă instituţională, reunind protecţia civilă şi pompierii militari într-o structură unitară – Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

                 Liceul ,,Sever Bocu” Lipova  împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Lipova și ISU Arad – Secția Bârzava,  au organizat o simulare de incendiu în care  elevii  au fost evacuați în curtea interioară  a liceului. Exercițiul s-a desfășurat în cele mai bune condiții, elevii fiind  evacuați în siguranță.

                În curtea liceului, pompierii de la serviciul SMURD au executat manevrele de resuscitare pe un manechin, în cazul unui atac de cord. S-a găsit și un elev voluntar care a dorit să demonstreze că știe să acorde primul ajutor la nevoie.

                 Mulțumim  domnului Filip  Ciprian de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Lipova și conducerii  ISU Arad – Secția Bârzava pentru implicarea în această activitate.

                                                                                                                          Director,

                                                                                                            Prof. Corina BERZOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.