COMPETIȚII SPORTIVE “SĂPTĂMÂNA ALTFEL

În cadrul programului „Săptămâna altfel” la Liceul „Sever Bocu” Lipova, au avul loc luni, 06.03.2023, CONCURSUL DE ȘAH, respectiv întrecerea sportivă “EXATLON”, activități coordonate de către domnii profesori Popa Sergiu și Lăutaru Gabriel.

La Exatlon s-au înscris 16 echipe, fiecare fiind formată din 3 membri. Câștigătoarea competiției a fost echipa formată din elevii Curescu Emanuel Ethan, Ișfan Adonis  Darian și Bernari Cătălin(toți clasa a VIII-a B). Pe locul al II-lea s-a clasat echipa Popa Sergiu, Lăutaru Gabriel și eleva Marc Elisa(clasa a V-a B). Locul al III-lea a fost ocupat de către echipa formată din Popovici Mario, Munteanu Robert(ambii de la clasa a VI-a B) și Petrovici Alexandru(clasa a VI-a A), iar pe locul al IV-lea  s-a clasat echipa având în componență elevii Talpoș Andrei, Corbei Alin(ambii clasa a V-a B), respectiv Luncan Ștefan Alexandru(clasa a VIII-a B).

Competițiile sportive școlare reprezintă pentru elevi o formă superioară de practicare a exercițiilor fizice, având numeroare influențe benefice:  fortifică elevul la nivel fizic, emoțional și intelectual, pune elevul în situații diverse ce contribuie la dezvoltarea sa personală, socială și morală.

La concursul de șah s-au înscris 28 elevi de gimnaziu. Locul I a fost obținut de eleva Cuparescu Adelina( clasa  a VIII-a B), pe locul II s-a situat elevul Cherci Alexandru(clasa a VI-a A), pe locul III elevul Ișfan Adonis Darian( clasa  a VIII-a B), iar pe locul IV elevul Sălășan Iannis(clasa  a V-a A).

Jocul de șah are multiple valențe educative. Șahul deschide posibilități nebănuite pentru dezvoltarea capacităților creatoare, pentru îmbogățirea spirituală. Este, fără tăgadă, un mijloc important al dezvoltării estetice, artistice, intelectuale, a calităților volutive.

Marți, 07.03.2023, a avut loc competiția sportivă „Tenis cu piciorul” coordonată de către profesorii Popa Sergiu și Petracovschi Lavinia. Au participat 16 echipe având în componență 2 membri. Câștigătoarea competiției a fost echipa profesorilor Popa Sergiu – Lăutaru Gabriel care a învins în finală echipa Iovescu Denis – Constantinescu Flavius(clasa a VIII-a A). Finala mica a fost câștigată de echipa Klepp Lucas – Petracovschi Lavinia, învingând echipa Corbei Alin(clasa a V-a B) – Miculiță Ovidiu(clasa a VIII-a A).

La finalul competițiilor s-au acordat diplome și medalii pentru primele trei locuri. Câștigătorul sau echipa câștigătoare a primit și trofeul competiției respective.

S-a remarcat participarea cu entuziasm a tuturor  elevilor la aceste competiții, dorința lor de a se autodepăși, încercarea de a-și arăta măiestria, dovedind spirit de fair-play pe tot parcursul desfășurării lor.                                                                                          Prof. Popa Sergiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.