„Săptămâna verde‟ – Liceul „Sever Bocu‟

Ecologizarea asigură un mediu natural si sănătos

Ecologizarea mediului este foarte importantă pentru noi deoarece mediu este important pentru toată lumea. Pentru a preveni orice fel de poluare a mediului ( aer, sol, apă) trebuie să fim foarte atenți cum ne comportăm cu natura. Aceasta este la fel de sensibila ca și noi oamenii, așa cum o persoană se poate îmbolnăvi din cauza unor viruși și mediul poate fi poluat,  dar virușii suntem noi oamenii.

                  Poate cel mai mare blestem, care apasă pe umerii omenirii la începutul mileniului al treilea, este poluarea mediului înconjurător. În principal, poluarea se datorează: activităților umane, tehnologiilor folosite de om pentru a-și produce cele necesare traiului, lipsei de educație în sensul curățeniei mediului, relei voințe sau acțiunilor criminale.

                  Indiferent de nivelul lor de trai, oamenii sunt obișnuiți: să cumpere, să folosească și apoi să arunce. Dar: ce aruncăm?, cum aruncăm? și unde aruncăm? sunt trei întrebări pe care, din păcate, mulți nu și le pun.

                  Elevii Liceului „Sever Bocu‟  însoțiți de cadrele didactice,  în cadrul activitățiilor desfășurate în „Săptămâna verde” au încercat să sensibilizeze populația Orașului Lipova în privința celor arătate mai sus prin adunarea gunoaielor din parcul mare și faleza Mureș.

                   Mulțumim pe această cale conducerii Primăriei Lipova pentru sprijin, dotare cu mănuși și saci menajeri.

                                                                                                                            Director,

                                                                                                                 Prof. Corina Berzovan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.