5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei

              În fiecare an, la 5 octombrie, este sărbătorită Ziua mondială a educaţiei, începând cu anul 1994. Educaţia transformă vieţi şi se află în centrul misiunii UNESCO de a construi pacea, de a eradica sărăcia şi de a stimula dezvoltarea durabilă.

                  A fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a ”Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”. Această recomandare, alături de cea „privind învăţământul superior” din 1997, constituie principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară globală, potrivit site-ului www.en.unesco.org.Pentru a fi recunoscută și sărbătorită la nivel internaţional, pentru ca principiile celor două recomandări să fie respectate de fiecare stat în parte, federaţia globală a Uniunii Sindicatelor Cadrelor Didactice „Education International” a lansat la 5 octombrie 1994 o campanie de promovare a meritelor cadrelor didactice şi a contribuţiei aduse de acestea în procesul educaţional, la nivel mondial.

           Elevii Liceului Sever Bocu Lipova coordonați de către doamnele profesor Angheluș Emanuela și Constantinescu Simona marchează această zi importantă privită prin ochii lor de copii realizând  planșe și prezentări Power Point viziunea despre Educație și importanța acesteia.

           Conducerea Liceului ″Sever Bocu″ Lipova urează un călduros ″La mulți ani!″ tuturor cadrelor didactice.

Profesor:Angheluș Emanuela

Constantinescu Simona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.