Competițiile sportive sunt printre cele mai îndrăgite activități la care participă elevii. Competiția fortifică efortul fizic, intelectual, punând elevul în situații diverse ce contribuie la dezvoltarea sa personală, socială și morală.
În cadrul programului “Săptămâna altfel” la Liceul “Sever Bocu” Lipova a avut loc luni, 23.10.2023, competiția “MINIVOLEI”, activitate coordonată de către domnul profesor Popa Sergiu. La această competiție s-au înscris 16 echipe având în componență 3 membri, una dintre echipe fiind formată din cadre didactice. Implicarea elevilor a fost foarte bună, atât a celor care concurau efectiv, cât și a susținătorilor acestora. Atmosfera pe parcursul desfășurării competiției a fost la cele mai înalte cote. În final, echipa câștigătoare a fost cea formată din elevii Nemeș Lucas(clasa a VIII-a A), Tusa Raul(clasa a VIII-a A) și Mercea Asaf(clasa a VI-a A).
Marți, 24.10.2023, a avut loc pe terenul de sport întrecerea sportivă “EXATLON” coordonată de către domnii profesori Popa Sergiu și Lăutaru Gabriel. La această competiție au participat 16 echipe a câte 3 membri fiecare. Susținuți de pe margine cu frenezie de către colegii lor, concurenții au fost atenți și receptivi la explicațiile referitoare la mânuirea accesoriilor sportive, au respectat regulile stabilite, iar unii dintre ei au reușit să se autodepășească. Echipa câștigătoare s-a dovedit a fi cea formată din elevii: Motrescu Matias(clasa a VII-a B), Petrovici Alexandru(clasa a VII-a A) și Cherci Alexandru (clasa a VII-a A).
Miercuri, 25.10.2023, s-a desfășurat CONCURSUL DE ȘAH, activitate coordonată de către prof. Lăutaru Gabriel. La acest concurs s-au înscris 32 participanți. S-a jucat în sistem eliminatoriu, câștigătorul concursului fiind Cherci Alexandru (clasa a VII-a A). La acest concurs s-au remarcat câțiva elevi de clasa a V-a, care au potențial în ceea ce privește acest sport al minții.
Jocul de șah are multiple valențe educative. Șahul deschide posibilități nebănuite pentru dezvoltarea imaginației, a capacităților creatoare, pentru îmbogățirea spirituală. Este, fără îndoială, un mijloc important al dezvoltării estetice, artistice, intelectuale, a calităților volutive. În acest sens, se întrevăd perspective de a se promova jocul de șah în mediul școlar.
La finalul acestor competiții elevii participanți au fost premiați. Toți cei care au participat au primit diplomă, medalie și un mic cadou. Câștigătorii competiției au primit, în plus, trofeul competiției respective.
S-a remarcat participarea cu entuziasm a tuturor elevilor la aceste competiții, dorința lor de a se autodepăși, încercarea de a-și arăta măiestria, dovedind spirit de fair-play pe tot parcursul desfășurării lor.
Asemenea activități sunt benefice pentru întregul colectiv, ajută profesorii să cunoască elevii în situații diverse, se ivește ocazia de a întări spiritual colectiv sau de a promova mișcarea, deci dorința pentru o viață sănătoasă.
Prof. Lăutaru Gabriel
Prof. Popa Sergiu