Tabăra DeIarnă – Penitenciarul Arad – Angajament pentru schimbare

Activitate realizată în cadrul proiectului Correctional finanțat din MFN

#correctionalproject

               Penitenciarul Arad a desfășurat, în săptămâna 08-12.01.2024, prima Tabără de iarnă dedicată elevilor de clasa a XI a și a XII a, pentru elevii liceelor din Arad și județ. Elevii Liceului ,,Sever Bocu″ Lipova au avut oportunitatea să fie primii care să experimenteze această activitate deosebit de interesantă și bineînțeles, inedită. Pe parcursul celor patru zile, elevii au avut posibilitatea să descopere viața de după gratii, să cunoască munca cadrelor de penitenciar și să  participe la foarte multe activități pregătite de către cadrele Penitenciarului Arad. Activitățile au fost multe și foarte diversificate, de la cunoașterea personalului, a vieții în spatele ușilor închise,  la importanța cunoașterii legii, a  tehnicilor de prim ajutor și răspunderea penală la vârsta adolescenței. Enumerăm mai jos câteva din activitățile desfășurate pe parcursul celor patru zile:

– Prezentarea instituțiilor care pregătesc personal de penitenciare, prezentarea profilului candidatului/polițistului de penitenciare;

– Discuții cu proaspeții absolvenți ai SNPAP –Tg. Ocna

– Efectele/consecințele utilizării drogurilor asupra sănătății

– Importanța cunoașterii legii

– Limita între libertate și detenție

– Răspunderea penală la vârsta adolescenței

– Consecințele consumului de alcool și de droguri

– Prezentarea armamentului, a mijloacelor de imobilizare și de intervenție profesională utilizate de către polițiștii de penitenciare

– Program demonstrativ de intervenție profesională / exerciții și tehnici ușoare

– Importanța cunoașterii tehnicilor de prim ajutor;

– Utilizarea corectă a sistemului ”Apel de urgență – 112”

      Toate aceste activități au trezit interesul elevilor care s-au implicat și au participat activ la toate aceste provocări. Să nu uităm și activitățile de relaxare, dansuri populare cu Ansamblul Arădeana, vizionare de film – Cinema Arta, vizitarea Muzeului Arad, jocuri interactive, improvizații cu reprezentanți ai teatrului.

       Seara de rămas bun a fost organizată la Hotel Continental, unde elevii au fost felicitați pentru comportamentul pe care l-au avut și pentru  interesul pe care l-au arătat față de  toate aceste activități.

        Diplomele au fost acordate în prezența domnului director al Penitenciarului Arad Cms. Elvis Dobrescu, din partea ISJ Arad – doamna inspector Camelia Moler, din partea Liceului ,,Sever Bocu″ Lipova –doamna  director Corina Berzovan

        Seara s-a încheiat în pași de dans și multă voie bună. S-au legat prietenii, s-au făcut poze și mulți au promis că se vor întâlni – dar ca și angajați ai Penitenciarului Arad.

        Dorim să aducem mulțumiri tuturor celor implicați în acest proiect, să vă mulțumim că ne-ați dat ocazia să participăm la o altfel de tabără, o experiență de neuitat pe care nu o vom uita prea curând.

        Mulțumim domnului Director al Penitenciarului Arad – Cms. Elvis DOBRESCU, Insp. Marius IOVANOV, Insp. pr. Alina TODEA, Sinsp. Magdalena BÎRNAT.

                                                                                                                   Director,

                                                                                                          Prof. Corina BERZOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.