Educație rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

             Educaţia rutieră are ca scop prevenirea vătămării copiilor şi adolescenţilor prin accident rutier, prin formarea abilităţilor, competenţelor şi comportamentului rutier responsabil, în calitate de pietoni, skate rollers şi conducători de vehicule cu două roţi. Subsumată educaţiei pentru formarea abilităţilor de viaţă, educaţia rutieră sau, mai degrabă, educaţia pentru prevenirea riscului rutier, urmăreşte formarea abilităţilor şi competenţelor rutiere personale, de grup şi sociale în rândul preşcolarilor şi elevilor din învăţământul preuniversitar.

           De aceea se impune cunoaşterea regulilor de circulaţie de la cea mai fragedă vârstă. Astfel, în grădiniţă, școli și licee, copiii sunt îndrumaţi să reţină regulile de circulaţie pentru pietoni, să ştie cum să circule, singuri şi în grup, cum să traverseze corect strada, să nu folosească strada ca loc de joacă, să cunoască regulile de comportare în timpul călătoriei, în funcţie de mijlocul de transport utilizat, să cunoască şi să înţeleagă consecinţele nerespectării regulilor de circulaţie, să cunoască culorile semaforului şi semnificaţia lor, să cunoască semnificaţia unor indicatoare de circulaţie pentru pietoni, aspecte din activitatea agentului de circulaţie.

          Mulțumim domnilor:  Agent. Sef. Gherman Vlad, Agent Șef: Manuila Marius, Agent: Ples Raluca și Agent. Guțiu Bogdan, care au fost alături de elevii Liceului ,, Sever Bocu″ Lipova  și preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit pentru prezentarea materialelor din dotarea laboratorului mobil de educație rutieră, precum și principalele reguli de circulație rutieră.

           Aceste activități au fost desfășurate în cadrul proiectului  Educație rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Director,

Berzovan Felicia-Corina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.