15 Februarie –  Ziua Națională a Lecturii

               Activitatea de Ziua Lecturii a implicat elevii clasei a 7-a în lectura unor poezii din volumul „Gravitație” de Svetlana Cârstean.

               Stând spate în spate și înmânându-și reciproc poeziile, elevii au experimentat o nouă modalitate de a interacționa și de a se conecta cu textul și cu colegii lor. Prin discuțiile despre temele și emoțiile transmise de poezii, elevii au explorat diferite perspective și au învățat că fiecare interpretare poate fi validă și că nu există un singur mod corect de a înțelege poezia.

              Această activitate a încurajat gândirea critică și creativă, dezvoltând în același timp empatia și capacitatea de a asculta și de a înțelege punctele de vedere ale celorlalți.

              În clasa a 5-a, elevii au făcut o „Plimbare prin lecturile preferate„, discutând și descoperind temele importante din aceste opere literare.

             Cu ocazia zilei naționale a lecturii, elevii claselor a V-a B și a VI-a A de la Liceul ,,Sever Bocu’’, Lipova au marcat importanța cărților în viața noastră prin lectură și jocuri de rol.

                                                                                                           Prof.  Română Sas Ramona

                                                                                                          Prof. Larisa Daniela Ghica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.