11 Aprilie – Ziua Educației Financiare

Ce este educația financiară și cum poți începe să te educi chiar acum?

            Pentru a putea răspunde la aceste întrebări, astăzi 04.04.2023 la Liceul Sever Bocu Lipova s-a desfășurat Simpozionul dedicat Zilei Educației financiare.

            Am avut onoarea să-i primim in mijlocul nostru pe d-l decan conf. univ. dr. Sanda Grigorie, d-na prodecan lector univ. dr. Spînu Adina Eleonora, d-na  asist. univ dr. Bilți Raluca Simina, d-na asist. univ. dr. Sanda Cristina de la facultatea de Știinte economice – Universitatea “Aurel Vlaicu” Arad iar din partea Băncii Transilvania, Agenția Lipova, pe d-na Drugan Daniela, șef agentie și d-l Bodroghi Tiberiu, specialist servicii clienți persoane fizice.

            La Simpozion au participat elevii claselor a VIII-a, a XI-a si a XII-a împreună cu profesorii diriginți. S-au prezentat noțiuni și concepte legate de scopul educației financiare, gestionarea bugetului, reducerea cheltuielilor, fondul de urgentă, disciplina fianciară, produse de economisire, modul în care gestionăm nevoile și dorințele, asumarea riscurilor în contextul antreprenoriatului, teama de eșec în cazul investițiilor, gestionarea eficientă a timpului, încrederea în sine și în oameni, independența financiară, blocajul financiar, responsabilitatea și echilibrul în gestionarea și investirea banilor.

            Elevii au ascultat cu mare interes sfaturile specialiștilor și au avut de învățat o serie de lecții binevenite, având în vedere că o parte dintre ei vor pleca în curând din sânul familiei și își vor lua viața în propriile mâini. Astfel de activități sunt întotdeauna binevenite și de mare ajutor pentru tânăra generație care traiește într-o societate plină de tentații, riscuri și capcane în care pot cădea foarte ușor dacă nu au o educație financiară adecvată.

            Mulțumim stimaților invitați de la UAV Arad și reprezentanților Băncii Transilvania, Agenția Lipova, pentru timpul pe care l-au dedicat acestei activități și pentru prețioasele sfaturi adresate elevilor noștri.

                                                                                                                      Prof. Ocneriu Georgeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.